woensdag 30 december 2015

Mijn Top 10 slechtste films van 2015


Zoals ik al zei vond ik 2015 niet het beste films jaar en dat maakte het wel wat lastig voor deze lijst, omdat er zoveel slechte films waren die ik heb gezien dit jaar.
Maar dit waren echt de tien films waar ik dit jaar de meeste irritatie of vermoeidheid had.

10
Unfriended
Meestal komen er jaarlijks veel slechte horror films uit, omdat die vaak op een goedkope manier gemaakt kunnen worden, daar had dit jaar ook weer te veel van.
Unfriended was een van die horror films dit jaar. De film werd gefilmd via de camera's op verschillende laptops, waardoor je niet echt de beste kwaliteit film hebt.
Het acteer werk was niet goed en de film falde asl horror films, door slechts gebruik te maken van goedkope jumpscares en dan eindigen ze de film ook nog eens met een open einde en onbeantwoorde vragen.



9
Scouts Guide to the Zombie Apocalypse
Deze film was ook weer een "horror" film, die erg tegenviel, maar bevalve horror was het ook deels een komedie, die ik persoonlijk niet grappig vond.
Behalve de slechte grappen had de film ook een slecht verhaal, slecht acteerwerk en slechte effecten.


8
Point Break
Dit was de film waar ik het jaar mee heb afgesloten en wat een tegenvaller was dit. De trailer beloofd een mooie actie film, maar helaas kregen we een saaie film, waar zo nu en dan een actie scenes met extreme sport in voor komt.
Het enige wat de film deed was het redden van Keanu Reeves, wie in de orginele Point Break speelt, want zonder deze film had ik Keanu Reeves zijn film Knock Knock in deze lijst geplaatste.



7
Vacation
Vacation was weer een soort vervolg uit de Vacation filmserie, die haast hetzelfde is als andere films uit de Vacation film serie, alleen ander niet grappig. Deze film had veel saaie en voorspelbare humor.
Dit was een film van anderhalf uur, maar het voelde veel langer aan.


6
Get Hard
Deze film was ook weer een saaie en voorspelbare komedie. Ik ben ook geen fan van de twee acteurs die de hoofdrollen speelde: Will Ferrell en Kevin Hart. Hun komedie/humor is niet mijn stijl.
Het enige goede in de film was de korte tijd die Alison Brie heeft in de film.


5
Mortdecai
Dit was weer zo'n Johnny Depp komedie waarin hij weer een vreemde cartoonpersonage speelt, wat hij vaak herhaaldelijk in komedies doet. Gelukkig heeft Johnny Depp dit jaar nog wel laten zien dat hij ook nog serieus kan acteren in Black Mass.
Hopelijk zal hij in de toekomst meer serieuze rollen spelen in plaats van hetzelfde cartoonpersonages.



4
The Gallows
Dit was ook weer zo'n goedkope horror film, maar in dan in found footage stijl, dsu waar de personages alles zelf filmen, wat alleen maar leidt tot jump scares dat er ineens iets met een hard (en vaak onlogisch) geluid in beeld springt.
Zowel het acteerwerk en het verhaal waren slecht.


3
The Boy Next Door
Deze film had een slecht verhaal dat eigenlijk een romantische film moest worden, maar ze verkochten het als een thriller, omdat de leerling ineens creepy zijn lerares stalkte en bedreigde.
Het acteerwerk was ook slecht, want de hoofdrollen worden eigenlijk gespeeld door een zangeres en een danser.



2
Paranormal Activity: The Ghost Dimension
Persoonlijk was ik nooit zo'n grote fan van de Paranormal Activity serie, omdat ik het maar goedkope horror films vindt, die op de found footage manier zijn gefilmd en niet eens tonen wat de demon is en hoe hij eruit ziet. Dat laatste hebben "opgelost" door de demon in deze film te tonen, maar de film werd er niet echt beter door.
Het is verder ook een saaie film met voorspelbare jump scares en leugens, want mijn vragen zijn na deze film nog niet beantwoord. Hopelijk blijft dit echt de laatste uit de serie.
Ik ben wel zo dom geweest om deze film twee keer te kijken in de bioscoop, maar de tweede keer was het voor mij meer een komedie dan een horror, omdat ik vaak kon lachen om de reactie van mensen die mee waren, die  na elke jump scare schrokken.



1
Fifty Shades of Grey
Ik wist niet wat ik van deze film moest verwachten, omdat ik grootse verhalen hoorde over het boek. Maar na de film gezien te hebben snap ik niet dat het boek zo'n succes was. Veel vrouwen zeggen ook dat de film geweldig is, maar na de film te hebben gezien, hoef ik het boek zeker niet te lezen.
De film is eigenlijk een soort Twilight, maar dan met een seksuele tint en allemaal geschreven op een Blackberry. Dat lijkt met moeilijk een succes
Negatief plus negatief leidt eigenlijk tot possitief, maar niet hier met Twilight en Fifty Shades of Gray heb je uiteindelijk een slecht verhaal met slecht acteerwerk. Ik snap niet dat zoveel mensen hier nou zoveel plezier mee hebben.





Deze tien films zijn echt de films die ik kan afraden om te kijken, Ik ben blij als ik ze helemaal vergeten ben
Ik zeg niet dat je deze films moet haten zoals ik dat doe. Mocht je plezier in een van deze films vinden, dan respecteer ik dat en vind het vooral knap dat je dat kan.

Graag wil ik iedereen weer bedanken van het lezen, volgen en liken van mijn reviews van dit jaar.
Ik kijk al uit naar 2016 en heb het idee dat dat een beter (film)jaar zal worden.


dinsdag 29 december 2015

Mijn Top 10 Beste films van 2015



Het filmjaar is (bijna) weer voorbij. 2015 was helaas niet het beste filmjaar na mijn mening, maar er waren gelukkig genoeg goede films voor een top 10. Zo hier is de lijst met de 10 films waar ik het meest van heb genoten dit jaar.

10
Danny Collins laat goed zien hoe het leven van een artiest er tegenwoordig uitziet, door te tonen wat er vaak achter de schermen gaande is. Bijvoorbeeld dat vele artiesten sell outs zijn en veel "domme" acties doen, om alleen maar meer geld te verdienen wat vaak alleen leidt tot drugs en/of alcohol verslaving. 
Deze film is ook een soort terugkomst van acteur Al Pacino, wie al een tijd niet echt een hoofdrol speelde in films. Het liedje van Danny Collins is ook lang in mijn hoofd blijven hangen. 





9
Ex-Machina
Ex-Machina had een interessant verhaal, waarin je zelf niet weet wie je kunt vertrouwen.
De film had geweldig acteerwerk en dat terwijl er eigenlijk maar drie personages in de film zaten.
Domhnall Gleeson en Oscar Isaac zijn twee van die drie en het bijzondere is dat deze twee acteurs later dit jaar weer samen in een film zaten.



8
Bridge of Spies
Bridge of Spies heeft een interessant verhaal, dat goed laat zien hoe het was tijdens de koude oorlog.
Het is een spannende spionage thriller zonder wapens.
De film laat zien dat Steven Spielberg nog steeds een geweldige regisseur is en dat Tom Hanks een van de beste acteurs is.



7
Spectre
De nieuwste Bond film van dit jaar vond ik weer een geweldige film. Het is niet de beste Bond film, maar ik vond het zeer vermakelijk. Dat kwam misschien ook wel doordat ik bij de Premiere was. De film leek eigenlijk ook wel wat te veel op een andere film van dit jaar, waarin ook een mol in de organisatie zat.
Spectre zou wel een goede afsluiter zijn voor Daniel Craig als James Bond.



6
Mission Impossible - Rogue Nation 
Een vijfde film uit een filmserie is meestal niet goed, omdat het vaak herhaaldelijk voelt, maar dit geld niet bij Mission Impossible. Deze Mission Impossible is tot nu toe mijn favoriete uit de serie en ook de leukste film die ik gezien heb deze zomer
Deze film laat ook zien dat Tom Cruise ondanks zijn leeftijd nog geen Expendable materiaal is. Hij kan nog steeds gevaarlijks stunts zelf en echt doen.
Rebecca Ferguson steelt ook de show in de film. Zij is wel een van de beste actrices die ik dit jaar in een film heb gezien.



5
The Martian
The Martian was geweldig op vele verschillende dingen als zowel de regie, de cast het verhaal en de effecten. Ik verwacht dat deze film veel nominaties krijgt en zeker wat zal winnen.
Dit is een van de beste survival films die er is met een zowel interessant als grappig




4
Kingsman: The Secret Service
Kingsman: The Secret Service is een mooie andere versie van James Bond, maar dan voor publiek van deze generatie.
De film had geweldig acteerwerk van vele beginnende acteurs en goede acties scenes.
Deze film was wel een van de grappigste films die ik heb gezien dit jaar.

3
Mad Max: Fury Road
Mad Max: Fury Road laat zien dat een regisseur van simpele films als Happy Feet en Babe ook geweldige grote films kan maken.
Dit was een van de beste actie films van dit jaar met actie dat maar door blijft gaan.
Charlize Theron geeft geweldig acteerwerk en laat goed zien dat vrouwen ook geweldige acties scenes kunnen doen, zelfs zo goed dat ze de show meer steelt dan haar mannelijke tegenspeler Tom Hardy.
Deze film is ook een goed voorbeeld dat practical effecten (echte effecten) in films er beter uitzien dan CGI effecten, waar bijvoorbeeld Jurassic World faalde met hun overdozes CGI effecten.



Tussen nummer 1 en 2 had ik dit jaar veel moeite met kiezen welke ik leuker vond, omdat ik groot fan ben van beide series.

2
Avengers: Age of Ultron
Een tweede Avengers film is helaas niet zo bijzonder als de eerste, omdat ik nu niet meer het unieke gevoel heb als de verschillende helden bij elkaar komen, maar dat maakt het gelukkig geen slechte film.
Dit was een van de films waar ik erg naar uitkeek dit jaar en ik ben zeker niet teleurgesteld. Het blijft leuk om de verschillende helden samen te zien. Marvel heeft het hun film universum goed lopen en ben al benieuwd naar hun nieuwe films in 2016.



Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Star Wars blijft een van mijn favoriete filmseries, die wat dood leek na de prequels waar ik niet de grootste fan van ben, omdat dat George Lucas zijn moment was waar het geld het hem belangrijker werd dan het verhaal.
Gelukkig is Star Wars terug gekomen dankzij Disney en J.J. Abrams. Deze film is geschikt voor zowel de fans van de originele als de prequels en zorgt voor een mooie samenvoeging van beide kanten.
Ik kan al niet wachten op Episode VIII, die pas in 2017 uitkomt, maar ik weet zeker dat het het wachten waard is.



Dit zijn de films van 2015 die ik kan aanraden om gezien te hebben/ te bekijken.

Morgen zal ik mijn lijst met de top 10 slechtste films van 2015 maken en online zetten, want dit jaar zal helaas wel vol teleurstellende films.





maandag 28 december 2015

Point Break



Point Break is een remake van de gelijknamige film uit 1991. De film is geregisseerd door Ericson Core, de regisseur van Invincible.

In de film infiltreert FBI-agent Johnny Utah (Luke Bracey) in een groep extreme sporters, die ervan worden verdacht schuldig te zijn aan verschillende gewelddadige bankovervallen. De groep sporters is onder leiding van een man genaamd Bodhi (Édgar Ramírez).
Utah en Bodhi
Utah probeert het vertrouwen van de groep te winnen door mee te doen aan hun extreme sport acties en zo genoeg bewijs te bemachtigen, om te bewijzen dat deze groep achter de bankovervallen zit.


Deze film vind ik weer een onnodige remake. Persoonlijk ben ik tegen remakes, omdat dit meestal een goedkope manier is van geld te verdienen door een film in een nieuw, modern jasje te stoppen. Vaak wordt dit ook gedaan door mensen die zelf niks kunnen bedenken om een film te maken.

Deze film is wel mooi gefilmd qua de locaties waar ze de gevaarlijke stunten uitvoeren, maar soms kun je wel twijfelen of het allemaal echt is of slechts is gefilmd met het gebruik van een green screen, omdat het er wat te perfect uitziet.

Ondanks het mooie film werk is het ook niet nodig om de film ervoor in de bioscoop te zien. Je kunt vast eenzelfde soort video gratis op YouTube vinden.

De film is verder ook saai vergeleken met de originele film, Utah is in deze film al een sportexpert. In de originele film moest Utah echt oefenen om een expert te worden.

Het acteerwerk in de film is ook niet geweldig. Luke Bracey en  Édgar Ramírez zijn haast de enige echte acteurs in de film. Veel van de andere extreme sporters in de film, worden ook echt gespeeld door extreme sporters, wie niet zo goed kunnen acteren. Het lijkt hierdoor soms net alsof deze sporters de film gebruiken als een soort reclame om hun sport te promoten.

Ik geef de film als cijfer een:

donderdag 17 december 2015

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens



Star Wars: Episode VII - The Force Awakens is de nieuwste Star Wars film. De film is geregisseerd en geschreven door J.J Abrams, de regisseur van films als: Super 8 en Star Trek: Into Darkness.
Omdat deze film erg geheim gehouden wordt que verhaal ga ik niet te veel weg geven over de film.

Het verhaal gaat over Finn (John Boyega) wie lid is van The First Order, maar zich hier niet op zijn plek voelt. Wanneer hij probeert weg te komen van The First Order, ontmoet hij Rey (Daisy Ridley).
Rey en Finn
De twee belanden in een spannend avontuur, waarin ze achtervolgd worden door de kwaadaardige Kylo Ren (Adam Driver)
Kylo Ren

 Deze film is een geweldige film en vervolg op de voorgaande films uit de serie. J.J. Abrams heeft het geweldig gedaan als de nieuwe regisseur van de serie. Hij levert beter werk dan de originele regisseur en bedenker van Star Wars, George Lucas. Lucas vond ik altijd wat te ver gaan, door bijvoorbeeld veel scenes te vullen met vaak onnodige cgi effecten. Abrams gebruikt meestal alleen cgi effecten als het echt niet anders gefilmd had kunnen worden.
Abrams heeft ook meer humor in het verhaal geschreven, wat de film op momenten lichter maakt.
Je kunt wel zien dat Abrams een fan is van Star Wars, want sommige situaties in deze film lijken op bepaalde gebeurtenissen uit de originele trilogie, maar Abrams durft ook beslissingen te nemen die Lucas nooit zou durven te nemen.
George Lucs met J. J. Abrams

Het acteerwerk in de film is ook geweldig van zowel de oude als de nieuwe cast. Van de oude cast steelt Harrison Ford de show als Han Solo. Zijn aanwezigheid voelt niet geforceerd voor een betere film. Hij speelt het personage nog steeds op een goede manier, maar dan op een oudere manier.

Han Solo
Bij de nieuwe cast stelen Daisy Ridley en John Boyega de show. Ik denk dat we nog veel goeds kunnen verwachten van deze net beginnende acteurs.

De nieuwe schurk van de serie: Kylo Ren is een interessant personage, die ik het ene moment leuk vond en dan het andere moment irritant en uiteindelijk vind ik hem lijken op prins Zuko van de Avatar: The Last Airbender serie.

De film eindigt wel met een open einde, wat kan leiden tot irritaties bij fans, omdat het vervolg op de film pas in 2017 uitkomt. Ik heb er zelf gelukkig geen probleem mee, want de tijd vlieg na mijn idee.

Deze Star Wars film is voor nu mijn derde favoriete Star Wars film en k kan niet wachten om de film nog een keer te zien.

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 12 december 2015

In the Heart of the Sea



In the Heart of the Sea is een nieuwe avonturen film geregisseerd door Ron Howard, de regisseur van de film Rush. De film gaat over het waargebeurde verhaal waar walvisvaarder Essex in 1820, zijn aangevallen door een reusachtige walvis. Dit verhaal was de inspiratiebron voor schrijver Herman Melville, om zijn boek Moby Dick te schrijven.

In de film bezoekt Herman Melville (Ben Whishaw) een bemanningslid van het aangevallen walvisvaarders schip, wie hem vertelt hoe het verhaal gegaan is.
Owen Chase
Het verhaal gaat over de eerste stuurman van het schip Owen Chase (Chris Hemsworth), Owen is in strijd met de nieuwe aangewezen kapitein van het schip, omdat Owen deze titel was beloofd.
Het schip is opzoek naar walvissen in de zee, om walvisolie te bemachtigen.
De bemanningsleden opzoek naar walvissen

Tijdens hun werk worden ze ineens aangevallen door een gigantische witte walvis, die hun boot vernield. Nu moeten de bemanningsleden het zien te overleven in de gevaarlijke zee.
 

Door de trailer van de film verwacht je een spannend verhaal, maar helaas krijgen we een saaie film, waar de personages in het begin alleen maar met elkaar discussiëren over wie de leiding heeft op het schip. De walvis actie uit de trailer zit net in het laatste gedeelte van de film, waarin de walvis zo nu en dan de bemanningsleden lastig valt. De walvis zit net in vier a vijf scenes in de gehele film.  

De effecten van de film zijn goed. In de meeste scenes ziet de walvis er goed uit, maar helaas kun je in sommige scenes wel zien dat hij er met cgi effecten is ingestopt.

De personages in de film zijn niet interessant, waardoor je niks om ze geeft. Wanneer de walvis bijvoorbeeld een keer aanvalt en er een paar personages sterven, boeit het je niet.

Deze film deed me denken aan een mix tussen Life of Pi en Jaws the Revenge, omdat de bemanningsleden net als in Life of PI het proberen te overleven op een reddingsboot en net als in
Jaws the Revenge worden ze aangevallen door een gevaarlijke monster die de crew vreemd genoeg steeds weet te volgen.

Voor een betere film hadden ze beter het boek van Moby Dick kunnen verfilmen, dan hadden ze een interessante en vermakelijkere film kunnen hebben gehad.




Ik geef de film als cijfer een:

woensdag 9 december 2015

Steve Jobs



Steve Jobs in een nieuwe verfilming van een biografie. De film is geregisseerd door Danny Boyle, de regisseur van Slumdog Millionaire en 127 Hours. De film is ook geschreven door Aaron Sorkin, de schrijver van de film: The Social Network.

De film gaat over de biografie van Steve Jobs, de man achter het bedrijf Apple.
Steve Jobs
Steve Jobs wordt gespeeld door Michael Fassbender.

Michael Fassbender in de film


De film laat het verhaal achter de schermen zien van Steve Jobs, hoe hij de voorbereidingen van zijn presentaties doet voor een paar van zijn beroemde zelfbedachte producten zoals de Imac, voor hij ze toont aan de wereld. Tijdens deze voorbereidingen heeft hij flinke woordenwisseling met zowel collega als concurrent.

Steve Jobs promoot de iMac
Verder is Steve Jobs in strijd met zijn ex over of haar dochter wel haar dochter is, wat hijzelf niet wil geloven.
Steve met zijn mogelijke dochter




Deze film is best interessant, ondanks dat het een praatfilm is, waarin de personages alleen met elkaar discussiëren over wie er gelijk of de beste aanpak heeft. Als je niet van praatfilms houdt, zou ik deze film afraden, vooral als je niet zo technisch bent, want ze gebruiken veel technische termen om bepaalde dingen te omschrijven wat de film vaag kan maken wanneer je niet precies weet wat ze bedoelen.
De film laat wel goed zien hoe Steve Jobs was als persoon: een eikel. Maar omdat ze laten zien waarom hij zo is en hoe hij in bepaalde situaties denkt, snap je waarom hij zo is.
Ik snap waarom ze ervoor gekozen hebben om de film over dit gedeelte van Steve Jobs zijn leven te laten zien, want het gedeelte waarin je ziet hoe Steve Jobs zijn uitvindingen doet en Apple begint, is al eens verfilmd in de film Jobs uit 2013.
Jobs 2013 filmposter

Het acteerwerk in de film is ook goed. Michael Fassbender doet het goed als Steve Jobs. Hij verdient het best om genomineerd te worden voor filmprijzen, maar ik ben bang dat hij niet veel zal winnen, omdat ik andere acteurs persoonlijk beter vind.

Ik geef de film als cijfer een: